Skab et bedre og mere behageligt indeklima på kontoret

Undersøgelser viser, at et dårligt indeklima kan være sundhedsskadeligt. Og det er netop derfor, at det er vigtigt at holde luften på et kontor ren og sikker. Et godt indeklima fremmer ikke kun komforten og effektiviteten blandt dine medarbejdere. Det beskytter også deres helbred lige såvel som, at det forbedrer deres arbejdsmiljø.

At skabe et bedre indeklima på et kontor kan gøres på flere forskellige måder. Herunder kan du læse mere om nogle af de løsninger, du kan foretage dig for at forbedre indeklimaet på dit kontor.

Luft ud flere gange om dagen

Er der problemer med indeklimaet på kontoret, kan dette ofte løses ved blot en simpel udluftning. Luften indenfor indeholder nemlig alt lige fra partikler til gasser, bakterier og meget mere.

Derfor er det en god idé at åbne vinduerne og lufte ud på kontoret flere gange om dagen i minimum 5 til 10 minutter. Er det varmt udenfor, er det kun en fordel at lade vinduet eller vinduerne stå åbne i endnu længere tid.

Få grønne planter ind på kontoret

Grønne planter bruges ikke kun til at dekorere et kontor og se pæne ud. Rent faktisk kan de også være med til at forbedre arbejdsmiljøet samt indeklimaet. Planter producerer nemlig ilt og sørger for en højere luftfugtighed i rummet. Derudover kan planter hjælpe med at rense luften på kontoret.

Støjen er også en vigtig faktor

Når det kommer til et kontor, er der typisk steder, hvor der er mere larm end andre. Desuden er der som regel nogle kollegaer, som larmer. Det kan forstyrre de andre medarbejdere, der ønsker at sidde i ro og koncentrere sig.

Derfor er det vigtigt at fokusere på støjen, så det er muligt altid at undgå den larm, der ofte vil være på et kontor. Det kan blandt andet gøres ved at adskille diverse rum og aktiviteter i forhold til, hvor der er mest stille samt, hvor der er mest larm.

Husk en grundig rengøring

På et kontor er det rigtig vigtigt, at der er både ryddeligt og rent. Hvis der ikke er rent og ryddeligt, kan det ende med at påvirke medarbejderne på en negativ måde.

Desuden bør der sørges for, at medarbejdere så vidt muligt rydder op på deres skrivebord, inden de går hjem, så det er nemmere at rengøre de forskellige steder. For meget støv, skidt og rod på et kontor påvirker nemlig ikke kun indeklimaet, men også medarbejdernes generelle trivsel.

En ventilator kan give et mere behageligt indeklima

At sidde indenfor på et kontor i de varme måneder kan være uudholdeligt. Ønsker du at skabe et mere behageligt indeklima for dine medarbejdere i sommermånederne, kan en tårnventilator til kontoret være en god løsning.

Fordelen ved en tårnventilator er, at du selv kan vælge, hvor den skal placeres henne. Den kan nemlig rykkes fra sted til sted, så alle medarbejdere får gavn af den i løbet af dagen. Desuden fylder en tårnventilator ikke særlig meget, da den er forsynet med et aflangt og slankt design.