God ventilation giver godt indeklima

Nye bygninger har gode vinduer der holder godt på varmen og giver meget positivt udslag på din varmeregning. Men er det udelukkende godt for indeklimaet? Det kan du læse mere om her. 

I gamle dage, da man have mere utætte vinduer, kan man på mange måder også argumentere for, at indeklimaet var bedre, rent ventilationsmæssigt. Da var der nemlig en helt naturlig ventilation, som følge af de utætte vinduer. Dagens vinduer, er godt isolerede og sørger for at holde godt på varmen, men de kan også bidrage til, at indeklimaet bliver dårligere, fordi der ikke er nok ventilation. Dette kan man løse, blandt andet ved at holde vinduet åbent i intervaller i løbet af dagen, for at sikre at der kommer ny luft ind, men det er også en god ide at sørge for, at du har gode ventilationsløsinger på plads.

Få bedre indeklima

Dårligt indeklima, kan potentielt set være sundhedsskadelig, og hvis du har symptomer som træthed og hovedpine, skal du tjekke, hvor godt dit indeklima egentlig er. Der er mange ting man kan gøre indendørs, der kan gøre indeklimaet bedre også. Det er for eksempel en god ide at støvsuge jævnligt og grundigt, mindst en gang om ugen, hvis man vil have et bedre indeklima. Dårligt indeklima med meget støv, kan bidrage til at man udvikler astma og støvallergi. Det er ikke en særlig rar sygdom at skulle leve med i hverdagen, så det er meget bedre at forebygge, for at undgå at dette sker. Hvis man vil sørge for godt indeklima, skal man sikre at det er støvfrit, sørge for god udluftning og ikke brænde de hyggelige fyrfadslys og stearinlys hver dag. Disse er nemlig ikke særlig gode for indeklimaet i vores bolig eller på arbejdspladsen.

Dette gælder nemlig  ikke udelukkende i hjemmet, men også i kontorlandskaber og bygninger for virksomheder. For at sikre effektivitet og godt arbejdsmiljø, er godt indeklima essentielt. Virksomheder kan. derfor med fordel se nærmere på energiløsninger og industriventilation, for at sikre bedre indeklima.

Vigtigt med god ventilation

Det er nemlig vigtigt med god ventilation, og at sikre at den luft der bliver ventileret ind og luftet ud,  er af god kvalitet. At holde vinduet åbent ud til en trafikeret bilvej, er dermed ikke en særlig god ventilationsløsning, hvis formålet er at sikre en sundere luft indenfor. Der er mange løsninger der kan hjælpe med bedre ventilation,  der samtidigt også filtrerer luften, så man slipper for at slippe den dårlige luft ind.

Vi er blevet meget mere miljøbevidste de seneste år, både virksomheder og privatpersoner investerer i grønnere løsninger, som energibesparende vinduer.  Problemet er bare, at vi også skal sikre, ikke bare at holde på varmen og den luft der er indenfor, men også få ny, frisk luft ind, så vi kan få et meget bedre indeklima. Det er ikke rart at udvikle støvallergi og astma, forårsaget af dårligt indeklima og dårlig ventilation, derfor er god ventilation vejen frem til et godt indeklima, enten hjemme hos dig eller på din arbejdsplads. Man kan sagtens spare på varmeregningen, og sikre god ventilation og godt indeklima samtidigt.