Guide til revisorvalg

Revisor: Sådan vælger du den rigtige

Det er en afgørende beslutning for din forretning, når du skal vælge revisor. Her får du viden om, hvordan du vælger den revisor, der matcher netop din virksomhed.

Når du skal vælge revisor, er det vigtigt, at du træffer beslutningen på et oplyst grundlag. Det er afgørende for din virksomheds økonomi, at der er et godt match, og det kan i værste tilfælde få negative konsekvenser, hvis du vælger den forkerte.

En god revisor kan hjælpe din virksomhed med at skalere, samtidig med at du sparer både tid og penge på det juridiske og økonomiske arbejde, der følger med at drive en virksomhed. Der er mange at vælge mellem, så det kræver, at du har sat dig ordentligt ind i tingene, før du træffer en beslutning.

Se det som en almindelig ansættelsesproces

Når du skal hyre en revisor, bør du gør det på samme måde, som hvis du skulle hyre en medarbejder i din virksomhed. Hvis du vælger en forkert person, vil du gå glip af vigtige beslutninger og indsigt, der kan påvirke din forretnings økonomi.

Det kan altså blive dyrt, hvis du vælger forkert. Derfor bør du se det som en almindelig ansættelsesproces, som hvis du skulle ansætte en medarbejder til din virksomhed. Spørg ind til, hvordan den pågældende revisor kan hjælpe netop din virksomhed og den situation, den befinder sig i.

Vælg en, der kan fungere som partner

Søg efter en person, der ikke bare er en revisor, men i lige så høj grad en samarbejdspartner, der kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger, så forretningen kan skalere.

Vælg samtidig en revisor, der kan få styr på din bogføring. Det kan betale sig at vælge en revisor frem for en, der blot kan holde styr på dit regnskab, da du vil kunne sparre med vedkommende og få hjælp til juridiske spørgsmål.

Lad være med at vælge den første og bedste

Der er mange revisorer i Danmark, og du vil med garanti løbe hovedet mod muren, når du skal finde den rigtige til din virksomhed. Derfor kan det være fristende blot at tage den første, bedste og billigste du kan finde. Det kan i visse tilfælde betale sig, hvis du kun har en mindre virksomhed.

Er din virksomhed større, er der dog god grund til at bruge noget mere tid på at udvælge den helt rigtige revisor, der kan hjælpe dig med strategiske beslutninger og ikke kun holde styr på økonomien.

Brug tid på at undersøge markedet, så du har dannet dig et overblik over, hvad din revisor skal have styr på. Læg en konkret plan for, hvad det er, du gerne vil have hjælp til. Det vil gøre det lettere for dig at udvælge den rigtige, når du har afholdt samtaler med de forskellige revisorer, du overvejer.

Afhold løbende samtaler med de forskellige, så du kan sammenligne dem. Sørg for, at der ikke går for lang tid mellem samtalerne, så du har dem frisk i hukommelsen og dermed kan bruge dem som sammenligningsgrundlag. Tag også noter undervejs, så du ikke glemmer noget.