Kend dine højsæsoner og vær 100% klar

Nu hvor vi er ved at blive langt mere klimabevidste som mennesker, så er vi også på en måde blevet meget mere sæsonbevidste. Der er ikke længer drastisk forskel på hindbær som man kan købe i august og februar, men når vi gror selv, så har vi det med os i tankerne at bruge de ressurser der er. Det kræver at man får styr på højsæsonerne. Her kan du læse mere om sæsonvenlig havehandel. 

Få det meste ud af din have

Når du har styr på sæsonerne har du også et udgangspunkt for at få det meste ud af lige præcis din have. Det handler også om hvordan du konstruerer haven i udgangspunktet og tilrettelægger for de forskellige sæsoner. Det er måske ikke superlækkert at kigge på kartoffeljorden i april, men du vil kunne høste glæderne i august og september, når du har dine helt egne kartofler. Når man planter sæsonbaseret skal man lægge væk fokuset på, at din have skal være pæn hele året. Det er simpelthen ikke muligt med den her form for have. Du kan til gengæld sørge for at have urter næsten hele året, hvis du har et lille drivhus eller en hyggelig vindueskarm, og mange har også begynt at plante sine helt egne grøntsager på altanen.

Der er med andre ord ved at ske en voldsom bevidsthedsændring i den måde vi dyrker og sår på, baseret på brug og nytte – og ikke udelukkende æstetik.

Bliv mere selvforsynt

Det er en stor lykke i at blive mere selvforsynt og det er en trend der heldigvis også ser ud til at gro sig fats også hos mange danskere. Hvis du udnytter sæsonerne godt nok, kan du høste goderne næsten hele året. Man ser også en trend i at safting og sylting kommer tilbage på mode – og der er jo også bare noget med at nyde mad og råvarer, som man selv har lavet og dyrket. En middag der kan man præsentere egne grøntsager, spiselige blomster eller frugt – der er noget luksuriøst over det.

Den måte tænkte vi ikke på for bare få år siden og vi er blevet langt mere ressourcebevidste når der kommer til mad og sæsoner. Du kan få mest muligt ud af din have hvis du sætter dig godt ind i hvad der skal plantes hvornår, og hvordan du bedst kan tilrettelægge din have for at få de bedste mulige avlinger.

havehandel.dk kan du finde alt du har brug for til din sæsonbaserede have og du kan samtidigt også finde det du har brug for for at lave og lagre din egen vin, øl eller whiskey. At lave ting selv er i vinden og det er faktisk ikke så vært som mange tror, hvis de bare lige sætter sig lidt ind i hvornår man skal plante og passer planterne som man skal. I dag kan man spørge i butikkerne og ellers finde mange nyttige kilder online. Der er en helt generation der planter selv, der lykkeligt poster tips og tricks på nettet – og man kan også få god inspiration på sociale medier.