Hvordan dit hjemmekontor bliver til dit drømmekontor

Er du interesseret i at få et flottere og mere funktionelt kontor derhjemme? Men ved du måske ikke om du bør opdele rummet, hvor meget lys spiller en rolle, eller alle de andre små ting der tilsammen udgør forskellen på et godt og dårligt hjemmekontor.

 

Et godt hjemmekontor bør opfylde alle arbejdsdagens behov, men også fungere til andre aktiviteter når du ikke arbejder. På denne måde kan du arbejde med regneark og e-mails i arbejdstiden, og om aftenen skifte over til Netflix eller HBO tjenesterne for at nyde en film eller de mange andre former for online underholdning, såsom PokerStars eller Live Skak for at træne dig selv.

Vælg den rette placering

Hvis du har hjemmekontor i stuen, eller et andet ofte befærdet rum gælder nogle lidt andre regler for placering end hvis du benytter soveværelset eller et separat værelse. I tilfælde af du skal bruge værelset til flere ting bør du overveje om du kan få plads til kontoret i det mindst trafikerede hjørne af rummet. Bonus point hvis hjørnet ikke er i nærheden af børneværelset, hvidevarer, eller andre støjende ting.

Opdel rummet

Der findes mange smarte og billige produkter på markedet som kan hjælpe med rumdeling. Hvis værelset skal benyttes af andre end dig selv i kontor timerne kan det væsentligt hjælpe på koncentrationen og produktiviteten hvis det er muligt at afskærme visuelt. Selv en delvis rumdeler kan gøre underværker.

Valg af møbler

Ved at vælge møbler med samme teksturer, materialer og farveskema som resten af værelsets møbler kan man opnå et hjemmekontor der passer ind. Det vil også føles behageligere at bruge, da to forskellige stilarter ikke kæmper mod hinanden.

desk-1284085_960_720 Hvordan dit hjemmekontor bliver til dit drømmekontor

 

Støjreducering

Det er efterhånden blevet normalt at have støjreducerende høretelefoner på de åbne kontorer. Hvis du deler hjemmet med andre, har kæledyr eller støjende overboer kan et par høretelefoner være forskellen på en god arbejdsdag og en dårlig.

Afslapning

Hvis ikke du har et hæve sænkebord kan en sovesofa være god til at aflaste ryggen. En behagelig sovesofa kan bruges til mange forskellige anledninger, såsom uventede gæster m.m. Lænestole og andre møbler kan også benyttes for at skabe et hjørne der er perfekt til at studere, læse krimier eller bare drikke en varm kop te, uden at kigge direkte ind i computerskærmen.

Opbevaring

Du kan med fordel gemme de fleste kontorartikler væk i et lukket skab eller kommode. Så undgår du at værelset føles for rodet, og det er lettere at gøre rent. Ved at vælge simple opbevaringsmøbler der har neutrale farver og rene linjer kan de skjule en masse, uden at tiltrække opmærksomhed.

En ordentlig kontorstol

Vi har alle haft en stol som vi voksede op med der bare var bedre end de andre. Måske var det bedstemors gyngestol, eller også skamlen i bryggerset. I hjemmekontoret er det vigtigt med en god stol, en man har lyst til at sidde i. Skal kontorstolen stå i stuen kan man med fordel vælge en betrukket af stof, så føles den mere naturlig.

Gerne tæt på vinduet

Hvis du har mulighed for det kan det være en god idé at placeret skrivebordet vinkelret mod et vindue. Så får du masser af sol, hurtig adgang til frisk luft, og en udsigt der kan inspirere. Og det behøver ikke engang at være et vindue. Hvis du har et billede eller en plakat du elsker, bør du kunne nyde synet af den fra din plads på kontorstolen. Det hjælper i de øjeblikke hvor vi samler tankerne, at have noget inspirerende at se på.

Husk lyset

Hvis ikke du er i nærheden af et vindue, eller du arbejder til sent om aftenen kan det være ekstra vigtigt med god belysning. Arbejdstilsynet har faktisk krav om der skal være en vis mængde lys på arbejdspladser, det hjælper på så mange forskellige måder hos mennesker. Fra humøret der er bedre, til produktivitet m.m.

En smule grønt

Sidst men ikke mindst, kan vi nævne at en flot grøn plante kan være den sidste brik i puslespillet hvis man egentlig har købt de møbler man skal have, men stadig syntes der er noget som mangler. Der fås mange flotte kunstige planter, så slipper man for besværet, så der er ingen undskyldning for ikke at få lidt farve på skrivebordet eller vindueskarmen.

 

Konklusion

Det behøver ikke være svært at få et lækkert hjemmekontor der føles dejligt at arbejde i, men som stadig også ser pænt ud når man har stemplet ud.