Den perfekte 120×200 seng til en enkelt person

En dårlig søvn kan skyldes mange ting. Faktisk er det sådan, at en stor del af befolkningen lider af søvnproblemer i forskellig grad. Dette er skam ikke kun herhjemme i Danmark men også andre steder i verden. Det kan være enormt frustrerende at have problemer med at falde i søvn eller at vågne flere gange hver eneste nat. Årsagen kan måske være sengen. Læs med her og bliv klogere.

Du har ondt, når du vågner

Hvis du ikke generelt i livet har haft problemer med at sove men er begyndt at få ondt flere steder på kroppen, når du vågner, så kan det måske være på grund af sengen. Hvis man ikke har den optimale seng, så kan det nemlig gøre sådan, at man får ondt i eksempelvis ryggen, hovedet, nakken eller sine lemmer. Sengen kan måske være for hård, eller den kan være for blød.

Din partner holder dig vågen

Mange mennesker sover faktisk dårligt på grund af deres partner. Det kan være fordi vedkommende snorker eller bevæger sig meget i løbet af natten. Og lige præcis det med at bevæge sig om natten kan være generende for den anden part, hvis man sover meget let. For når en person som man deler samme seng med, bevæger sig, så er det jo typisk noget, som den anden person i sengen kan mærke.

En trekvartseng kan derfor blive lige lovlig lille til to personer, hvis man er generet af den anden part. Det kan derfor være en god idé at vælge en enkeltseng til hver person. Du kan besøge denne side og sammenligne enkeltsenge.

Samme værelse eller hver for sig

Nogle par kan måske løse sove-problemerne ved at få en større seng. Det kan derfor være relevant at anskaffe sig to enkeltsenge og så lave dem til en dobbeltseng. Selvom man sover sammen, så har man alligevel lidt mere plads samt en ’midte’, som skiller én ad.

krista-mangulsone-RnR12I78SFo-unsplash-1-1024x635 Den perfekte 120x200 seng til en enkelt person

Nogle mennesker sover bedst alene

Det er faktisk mere udbredt, end man lige går og tror. Selvom man er et par og bor sammen, så kan søvnproblemerne nå til sådan et niveau, at det går ud over ens livskvalitet. Og det kan også skabe endnu flere konflikter i et parforhold eller ægteskab. Derfor er der nogle par, som simpelthen bevidst vælger at sove hver for sig. For ikke nok med at man får lidt tid fra hinanden, så kan det altså gøre, at ens søvn bliver markant forbedret. Det er selvfølgelig ikke for alle, men nogle mennesker vælger at sove sådan.

Enkeltseng til gæsteværelset

Enkeltsenge er også perfekte til gæsteværelset. Man ved jo aldrig, hvornår der kommer et familiemedlem, en ven eller ens voksne barn på besøg. Og så er det jo en fin gestus at kunne lade dem overnatte der, så de ikke skal til at køre hjem sent om aftenen. En enkeltseng fylder naturligvis heller ikke så meget og egner sig derfor glimrende til et tomt rum eller kontor i boligen.

Enkeltseng til børneværelset

Mange børn har enkeltsenge, i hvert fald når de er er gamle nok. Enkeltsenge som nævnt tidligere fylder jo ikke så meget, og de passer rigtigt godt til børn i den rigtige alder. Børn har typisk også andre ting som fylder på børneværelset, og derfor er en enkeltseng en god størrelse.

Hvad skal man kigge efter, når man skal købe en ny seng?

Det er helt individuelt, hvad mennesker foretrækker, når det kommer til senge. Nogle mennesker skal helst have en meget hård seng, ellers får de ondt. Andre skal helst have en rigtigt blød en af slagsen. Man skal altså finde en seng som passer til ens behov. Fordelen som par ved at have enkeltsenge er måske også, at man hver især kan vælge en passende topmadras og selve seng, som netop passer til, hvordan man gerne vil have det.

Hvorfor skal du købe en ny seng?

En god seng er en investering. Man kan vælge billige løsninger og eventuelt brugte senge til at sove i, men har man nogle skavanker eksempelvis, kan det være rigtigt godt at finde sig en ny seng. Og en god en af slagsen. Mange unge for eksempel går måske ikke så meget op i, hvilken type seng de har, men når man bliver ældre, så kan det måske godt blive et behov, som man får.

Hvilken seng skal man vælge?

Der findes en del forskellige typer og varianter af senge, så der skal man finde ud af, hvad man har brug for. Kan man godt lide at sove med hovedet hævet, eller vil man gerne have et ’knæk’ på benene, så er en elevationsseng måske det helt rigtige.

Er man på jagt efter rigtig meget komfort, så er en kontinentalseng måske det rigtige valg. Der findes mange muligheder, og hvis man er i tvivl, så kan det være en god idé at foretage grundig research.