Sådan finder du den perfekt hund til dig og din familie

For mange danske familier er en hund mere end blot et kæledyr – den er et værdsat medlem af familien.
I Danmark bliver hunde ofte set som en del af familien, og de bliver behandlet som sådan. Dette er en af grundene til, at så mange danske familier ønsker sig en hund. Hunde giver selskab og ubetinget kærlighed, og de kan være med til at reducere stressniveauet. Desuden har hunde brug for motion, hvilket betyder, at folk, der har hunde, ofte er mere aktive end dem, der ikke har hunde. Og endelig kan hunde være med til at lære børn ansvarlighed. At passe en hund kræver tid, kræfter og tålmodighed, og børn, der lærer at passe en hund, udvikler sig ofte til mere ansvarlige voksne. Af alle disse grunde er det ikke underligt, at så mange danske familier ønsker sig en hund. Ønsker i jer også en hund? Læs med og find den rette hund for jer.

Hvordan finder i den rette race for jer?`

At beslutte, hvilken hunderace der passer til din familie, er en vigtig beslutning. Der er en række faktorer at tage hensyn til, herunder energiniveau, størrelse og kompatibilitet med andre kæledyr. Det vil give dig mulighed for at møde en række forskellige racer, som for eksempel Schæfere, Labradoddle og andre racer, og få en fornemmelse af deres personlighed. Du kan også tale med personalet om eventuelle særlige behov, som hver enkelt race kan have. Ved at undersøge og møde nogle af de forskellige hunderace, kan i få en bedre fornemmelse for, hvilken hund der vil passe bedst til jeres familie og jeres livsstil.

Ting man skal huske at have styr på

Når du tager en ny hvalp med hjem, er der et par ting, du bør være opmærksom på og have ved hånden. For det første er hvalpe modtagelige for en række sygdomme, så det er vigtigt, at deres vaccinationer er opdaterede. Du bør også have et lager af loppe- og flåtforebyggelse ved hånden. Hvalpe har også brug for en masse motion, så sørg for, at du har masser af tid til at gå tur eller lege med dem hver dag. Og sidst men ikke mindst skal du være forberedt på små uheld – hvalpe har små blærer og skal ofte ud i løbet af dagen.

Andre ting du skal være opmærksom på, er at have de rette forsikringer. De er heldigvis let at finde en billig hundeforsikring. Det er rigtigt nok endnu en udgift, men ikke større end at det kan lade sig gøre og i sidste ende er det vigtigt at have styr på, da det kan hjælpe dig hvis det skulle ske at din hund bider nogen, eller ødelægger andres ejendom. På dette område er hunde også lidt som børn – der er en risiko for at de ødelægger andres ejendom ved et uheld og af denne grund, er det en kæmpe fordel at have den rette forsikring, da man ellers risikerer at skulle afholde alle udgifter og en eventuel erstatning selv.