Lån til sommerferien – få de bedste råd her

Sponsoreret af lead Supply

De færreste kommer igennem livet uden at låne penge, og det er ikke en skam at optage lån, hvis lånet er fornuftigt og bruges til noget meningsfuldt.

Desværre findes der rigtig mange lån med en høj rente og ÅOP, der gør dig mere forgældet end nødvendigt.

Derfor kommer vi med gode råd til at finde det rette lån for dig, som gerne vil på sommerferie, men mangler lidt i pengepungen.

Brug sider til at sammenligne

I dag behøver du ikke at sidde manuelt og sammenligne diverse lånemuligheder. Rigtig mange sammenligningsportaler har lavet det sure arbejde for dig.

Så hvis du skal låne 10.000 kroner til en sommerferie, er der utallige sider, der kan sammenligne dine muligheder, så du sort på hvidt kan finde det bedste lån.

Renten er vigtig – men ÅOP er vigtigere

Mange tænker, at de gerne vil have et lån til en lav rente – og det er også et godt udgangspunkt.

Men et lån med en lav rente kan alligevel godt være dyrt. Så hvis du vil sidde i sydens sol med ro i sindet, skal du i stedet kigge efter lånets ÅOP.

 

ÅOP står for årlig omkostning i procent og fortæller dig, hvor dyrt lånet reelt er. ÅOP har taget højde for renten, oprettelses- og betalingsgebyrer samt alle andre omkostninger. Derimod har renten kun taget højde for – ja, renten.

Derfor er ÅOP et nøgletal, når du skal finde det rette lån til sommerferien. Det er lovpligtigt, at låneinstitutter og banker skal opgive ÅOP.

 

Vigtigheden af at kigge efter ÅOP bliver også gengivet i denne artikel omkring fynboernes forbrugslån til sommerferie.

Betal tilbage så hurtigt som muligt

Det er ikke en skam at tage lån til en sommerferie, hvis du har undersøgt lånemulighederne grundigt og fundet det bedste lån til dine behov.

Men jo hurtigere du betaler lånet tilbage, jo hurtigere bliver du gældfri, og det har sine økonomiske fordele.

Jo kortere tid, der løber renter på dit gældsbeløb, jo mindre ondt kommer det til at gøre i din pengepung.

Så får du pludselig penge på lommen, er det en økonomisk fordel for dig at betale af på dit lån.

Rentefrit lån på 10.000 kroner

Lyder det for godt til at være sandt?

Det er det ikke – og så alligevel.

 

For du kan godt låne 10.000 kroner til en sommerferie rentefrit. Men så er lånet kun rentefrit i en kort periode, og så begynder der at løbe rente på – og disse renter kan være høje.

Så når du låner, er det klogt at kigge i krystalkuglen og spå om, hvornår du kan betale lånet tilbage. Kan du betale tilbage efter kort tid, er et rentefrit lån en god mulighed for dig.