Hav styr på dit look, når det gælder

Der er mange situationer, hvor dit udseende kan være med til at gøre en forskel. Det er nemlig ikke til at komme uden om, at folks førstehåndsindtryk bliver påvirket af, hvordan du ser ud. Så det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra tid foran spejlet inden de vigtige møder og samtaler.

Jobsamtalen

Jobsamtalen er i høj grad en situation, hvor du rigtig gerne vil gøre det bedste mulige indtryk. Ofte har du kun en begrænset mængde tid, og det kan være svært at få sagt alle de ting, du gerne vil sige. Desuden er man ofte nervøs, og der er derfor en risiko for, at man glemmer nogle ting, eller ikke får sagt tingene på med den bedste formulering.

En ting, du dog kan styre, er hvordan du ser ud, når du tager til jobsamtale. Her er det virkelig vigtigt at sende et signal om, at du har styr på tingene og kan fremstå som professionel.

Det er dog også vigtigt at matche dit look til den virksomhed, du skal til samtale ved. Det er nemlig ikke så heldigt at troppe op i et jakkesæt ved en vikrsomhed, hvor alle går i afslappet tøj. For at undgå, at dette sker, er det en god idé at bruge lidt tid på research, for at finde ud af, hvordan arbejdsmiljøet er på arbejdspladsen. Sørg derefter for at matche din stil til dette.

Det vigtige møde

Hvis du allerede har et job, kan det godt ske, at du nogle gang skal med til nogle vigtige møder, der enten kan skabe nyer kunder eller samarbejder. Disse møder skal helst gå glat, og derfor er det også vigtigt, at du har styr på dit udseende, så du gør et godt indtryk på alle planer.

Sørg for, at tøjet er passende til sammenhængen, så du både repræsenterer din arbejdsplads korrekt, men også i en passende mængde matcher dem, du skal til møde med. Sørg desuden også for, at håret sidder som det skal og overvej for eksempel at bruge noget god hårvoks, så der er helt styr på frisuren.

Networking begivenheder

I arbejdslivet kan det ske, at man skal med til begivenheder for branchen, hvor der er gode muligheder for at netværke og finde nye kunder eller partnere. Det kan også være, du er selvstændig eller jobsøgende, hvor disse arrangementer også kan være til stor nytte for at hjælpe dig videre til dit næste job.

Til disse begivenheder er det vigtigt at vælge noget tøj, der både er professionelt, men også behageligt. Der kan ofte være tale om flere timer, hvor du skal være klar til at snakke med flere forskellige mennesker, og du vil gerne gøre et godt indtryk overfor dem alle. Men tøj, der er ubehageligt, vil du langsomt begynde at blive træt og utilpas, og det er helt sikkert noget, der vil kunne mærkes. Hårvoks er desuden en rigtig god idé her, da dit hår skal sidde rigtigt over en lang periode, hvilket er svært at opnå uden gode produkter. Så giv dig selv de bedste chancer ved at være godt forberedt.