Er fibernet den rigtige løsning for mig?

Siden fibernettet blev introduceret for danskerne, har det blot vokset sig større og større. Flere og flere danskere er hoppet med på bølgen, og samtidig overvejer et stigende antal bredbåndskunder at skifte deres egen forbindelse ud, men en mere stabil og meget hurtigere fiberforbindelse. Fibernet er i den grad kommet for at blive, og det er der heller ikke noget at sige til. Den øgede hastighed og stabilitet gør utroligt attraktivt for både familier og andre, der gamer og streamer på samme tid at skifte deres gamle og halv-sløje forbindelse ud. Hvis du er en af dem, der endnu ikke er hoppet med på fiberbølgen, men overvejer det, så kan du med fordel læse med i denne artikel, og får svar på, om fibernet er den rigtige løsning for dig.
Der er næsten ikke nogle hjem i landet der ikke vil kunne få gavn af fibernet og du kan se de forskellige leverandører på InternetTjek.dk.

Hvorfor vælge fibernet?

Det rigtige spørgsmål er nærmere, hvorfor ikke vælge fibernet? Der er mange fordele ved at have en fiberforbindelse, især hvis man er flere i husstanden, som alle streamer, gamer og er på internettet på samme tid. En fiberforbindelse er nemlig mere stabil og langt hurtigere, end de forbindelse vi alle sammen har vænnet os til. Hastigheden er en ting, som selvfølgelig har noget at sige, men hvis vi skal være ærlige, så vil man ikke kunne mærke den store forskel, hvis man kommer fra en 1000/1000 bredbåndsforbindelse. Der hvor man virkelig mærker forskellen, er når det kommer til stabiliteten af ens forbindelse. Med fibernet er lag og buffering noget man svagt husker fra en svunden tid. Af disse grunde alene skal man vælge fibernet.

Kan alle få fibernet?

Selvom fibernet bliver mere og mere udbredt, så er det stadig ikke tilgængeligt for alle og med stor sandsynlighed, så bliver det heller ikke tilgængeligt for alle. Hvis man bor langt ude på landet, med stor afstand til nærmeste naboer, så vil det være en utroligt dyr fornøjelse at få installeret fibernet. Mange udbydere vil ikke en gang tage opgaven på sig, da det deres omkostninger vil være meget større, end hvad de ville tjene på at have dig som kunde. Heldigvis er fibernet dog tilgængeligt for de fleste. Mange steder er der allerede gravet kabler ned, så man kan blive tilsluttet til fibernettet. Hvis ikke det er sådan der hvor man bor, så kan man kontakte sin grundejerforening eller sit boligselskab og bede dem om at få det sat i værk. Alternativt kan man selv kontakte de forskellige udbydere, for at få lagt fibernet ind der hvor man bor.