Ting du skal overveje, når du køber ny hjemmeside

At købe en ny hjemmeside kan være en betydelig investering for enhver virksomhed. Derfor er det også vigtigt at tilgå processen med nøje omhu for at sikre, at den nye hjemmeside opfylder alle virksomhedens behov inden for jeres budget. Denne artikel vil gennemgå nogle af disse vigtige overvejelser, der skal tages i betragtning, før du køber en ny hjemmeside.

Forstå dine behov og mål inden du går i gang

Før du begynder at lede efter en leverandør, der kan lave en ny hjemmeside til dig, så er det vigtigt at have en klar forståelse af, hvad du ønsker at opnå med din hjemmeside. 

Ønsker du for eksempel at øge salget, forbedre din brandbevidsthed blandt din målgruppe eller har du brug for en platform til at dele viden og nyheder? 

Når du definerer dine mål med den nye hjemmeside på forhånd, så står det også klart for dig, hvad din hjemmeside skal indeholde og skal kunne i forhold til funktionalitet for at understøtte dine målsætninger.

 

Du kan stille dig selv nedenstående spørgsmål, hvis du ikke allerede er 100% klar over, hvordan din hjemmeside skal udformes:

 • Hvad er det primære formål med hjemmesiden?
 • Hvem er din virksomheds målgruppe?
 • Har du brug for speciel funktionalitet såsom salg af produkter, et bookingsystem eller et forum?
 • Hvordan ønsker du ideelt, at dine besøgende handler på siden?
 • Hvordan vil du måle succes på hjemmesiden?
 • Hvad er dit budget for udvikling og vedligeholdelse af hjemmesiden?

Vælg den rigtige platform (CMS)

Der findes mange forskellige platforme for hjemmesider, der hver især har sine styrker og mangler. Den mest populære og brugte platform i verden er for eksempel WordPress.

Dette system er en fornuftig løsning til langt de fleste virksomheder. Det er brugervenligt, hurtigt og forholdsvis billigt at komme i gang med, men det har også et stort bibliotek af “plugins”, som giver dens brugere muligheden for at opskalere hjemmesiden på sigt med ekstra funktionalitet.

Her er nogle grunde til, at WordPress måske er den rette platform for din virksomhed:

 

Fordele Beskrivelse
Brugervenlighed WordPress er kendt for sit brugervenlige backend-kontrolpanel, der gør det nemt for folk uden teknisk baggrund at oprette og administrere indhold. 
Skalerbarhed Uanset om du starter en simpel blog eller en omfattende e-handelsplatform, så kan WordPress skaleres for at imødekomme dine voksende behov hele vejen.
Tilpasningsmuligheder Med tusindvis af temaer og plugins kan du tilpasse udseendet og funktionaliteten af din hjemmeside for at matche dit brand og møde specifikke krav. Der er tilmed plads til, at jeres brand potentielt kan udvikle sig visuelt med tiden.
SEO-venlighed WordPress er designet med SEO i tankerne, hvilket hjælper din hjemmeside med at opnå højere placeringer i Google søgeresultater – eller som minimum giver den bedre vilkår for at opskalere en fremtidig indsats.
Stort fællesskab Et globalt fællesskab der giver dig adgang til nær uendelig gratis rådgivning, vejledninger og support i forummer.
Opdateringer og sikkerhed WordPress bliver opdateret regelmæssigt, hvilket forbedrer funktionalitet og sikkerhed.
Økonomisk overkommeligt Grundlæggende er WordPress gratis og det er mange plugins og temaer også – i hvert fald til en vis grad.
E-handel muligheder Deres mest anvendte e-handels plugin, WooCommerce, gør det let at omdanne en standard WordPress hjemmeside til en velsmurt webshop.
Content management WordPress gør det let at administrere dit indhold med funktionalitet såsom planlægning af indlæg, kategorisering og tagging.
Mobilvenlighed Mange WordPress-temaer er responsive og optimeret til mobile enheder, hvilket sikrer, at din hjemmeside ser godt ud på alle skærmstørrelser og på alle enheder.

Design og brugeroplevelse

Designet af din hjemmeside omhandler ikke blot farver og skrifttyper. Det spiller en vigtig rolle i, hvordan dine besøgende opfatter dit brand og hvordan de interagerer med dine produkter/dine services på selve siden. 

En veldesignet hjemmeside skal selvfølgelig være æstetisk tiltalende og nem at navigere, men den skal helst også kunne flere ting på andre niveauer. Brugeroplevelse (UX) er for eksempel lige så vigtigt, da hjemmesiden skal være intuitiv at navigere rundt i, loade hurtig og være mobilvenlig for at imødekomme alle brugere på alle enheder.

Derudover er der også et helt element af tilgængelighed, som du kan tænke ind i, hvis det er relevant for din målgruppe. Dette term indebærer at gøre din hjemmeside bedst mulig for folk med handicap. Det kan være større kontraster i farver for farveblinde, billedtekster til oplæsningssoftware for blinde og større skriftstørrelser for dårligt-seende folk.

SEO-optimering

For at give hjemmesiden de bedste vilkår for at dukke op i Google, så er det vigtigt at tænke SEO ind i processen fra starten af hjemmesidens udarbejdelse.

Du kommer aldrig helt i mål med SEO, men en godt struktureret hjemmeside er bestemt et godt skridt på vejen. Det gør også fremtidens arbejde nemmere for enten dine ansatte eller et evt. bureau, som du hyrer til at hjælpe dig.

Ting der kan gøres rigtigt fra starten er blandt andet:

Udarbejdelse af meta-titler og meta-beskrivelser: Dette er termer for den tekst, som du ser i Google, når du søger efter forskellige ting. Meta-titlen er den korte, blå tekst og meta-beskrivelsen er den længere, grå tekst lige under. Jo bedre de er, jo flere trykker på dem. Så simpelt er det.

  Søgeordsoptimering af tekster: Google er som regel god til at vurdere, hvad en tekst handler om. Men nogle gange skal man hjælpe dem lidt på vej. Så hvis du sælger briller, så kan du overveje at inkludere ordet “briller” i dine overskrifter og nogle flere steder i brødteksten.

  Mobilvenligt design: I gennemsnit er der flere i verden, der bruger Google via sin mobil end via computeren eller tablets. Det ved Google godt og derfor prioriterer de hjemmesider, der har et flot design på alle enheder i sine søgeresultater.

Flere overvejelser inden du får ny hjemmeside

Der vil altid være flere ting at undersøge og man kommer aldrig helt i bund med dem. Derfor er det en fin idé at tage fat i en hjemmeside leverandør, siden de er eksperter og kender til alt dette.

Ud over ovenstående punkter kan du også overveje at stille dem spørgsmål til følgende ting, som de kan forklare dig yderligere:

 • Webanalyse og tracking
 • Juridiske overvejelser
 • E-mail og sociale medier
 • Backups, support og løbende vedligeholdelse
 • Brugerfeedback og testing