Tips til passiv indkomst via aktier – sådan gør du

Tænker du nogle gange, at det kunne være rart at stige af hamsterhjulet – eller i det mindste selv være lidt mere herre over din egen tid? Hvis du kan nikke genkendende til det, er du med garanti ikke den eneste. De fleste får desværre aldrig taget tyren ved hornene og gjort noget ved det; ofte fordi vi ganske enkelt ikke ved, hvordan vi skal gribe det an.

Der er som bekendt mange veje til Rom, men en oplagt måde at stige af hamsterhjulet på kunne meget vel være passiv indkomst. Passiv indkomst giver dig nemlig mulighed for at fortsætte med dit fuldtidsjob samtidig med, at du etablerer andre indtægtskilder. I takt med at disse indtægtskilder vokser, kan du så skære ned for antallet af arbejdstimer – og til sidst stoppe på arbejdsmarkedet, hvis altså det er dit mål.

Passiv indkomst og aktier

Der findes masser af forskellige muligheder for at skabe passiv indkomst, men en af de mest populære er uden tvivl aktieinvestering, da denne metode i sandhed er passiv, og samtidig relativt nem at komme i gang med. Inden du går i gang med at opbygge passiv indkomst via aktier, er det dog som udgangspunkt altid en fordel at sørge for, at du ikke skylder penge til højre og venstre, men i stedet har en sund privatøkonomi.

Lad os tage et eksempel på, hvordan du kan gribe passiv indkomst an. Du ønsker at gå ned i tid på dit arbejde, og er derfor nødt til at tjene penge på anden vis. Du beslutter dig derfor at investere x antal kroner i aktier hver måned. Køber du f.eks. iss aktier, vil du så begynde at tjene penge, når iss aktie kurs stiger, og samtidig vil du også tjene penge, når der bliver udbetalt udbytte.

Pengene, du tjener på aktiegevinster og udbytter, bruger du nu til at købe flere aktier for samtidig med, at du fortsætter med at investere en del af din løn hver måned. På denne måde får du gradvist flere og flere aktier, og kommer derfor også til at tjene mere og mere. I takt med, at du får flere aktier, stiger din indtjeningshastighed dermed også, og dine aktieinvesteringer kan dermed drage fordel af den sneboldeffekt, den dermed rammes af. Dette kaldes også for renters rente-effekten.

Når du så kan se, at din passive indkomst fra aktier er tilstrækkeligt stor til, at du kan gå ned i tid på arbejdet, kan du så overveje fordele og ulemper herved. Den primære fordel er selvfølgelig, at du får mere frihed, men en ulempe er omvendt, at snebolden kommer til at løbe langsommere, da du nu ikke kan lægge nær så mange penge til side til aktieinvesteringer hver måned.

Husk, at der ikke er noget rigtigt og forkert i denne sammenhæng – det kommer helt an på dine egne mål og prioriteringer.