Derfor er det ikke en god ide at multitaske

Sponsoreret indhold:

Har du tidligere skrevet en jobansøgning og fremhævet hvor du god er til at multitaske? Det er måske alligevel ikke en god egenskab. Adskillige undersøgelser viser at det ikke er effektivt at multitaske, og at det er bedre at fokusere på en ting ad gangen. Det kan du bruge både i din fritid og på dit arbejde. Derfor kan du med fordel læse videre nedenfor.

Det bør du undgå

Før vi forklarer hvorfor det måske ikke er sundt at multitaske, giver vi dig et klart eksempel. Forestil dig at du har besluttet at du har lyst til at investere i Bitcoin for første gang nogensinde. Du sætter dig ned og har din smartphone ved siden at din arm, mens du kigger på din skærm på din computer. Fjernsynet kører i baggrunden. Måske lægger du ikke mærke til hvordan det påvirker din hjerne og koncentration, eller mangel på samme, i første omgang.

Men når du multitasker reducerer det din effektivitet og din ydeevne. Din hjerne kan i princippet kun fokusere på en ting ad gangen. Hvis du sidder med din computer, din telefon og fjernsynet, prøver du at fokusere på tre ting på samme tid. Måske skal du også være opmærksom på dit barn, der render rundt i huset.

Du har ikke svært ved at huske

Derfor kan det siges at hvis du har svært ved at huske, har det ofte ikke noget at gøre med dårlig hukommelse. Problemet er at din hjerne ikke har kapacitet til at udføre alle de opgaver, som du ønsker at gøre på samme tid. Ikke alene viser videnskab at det kan reducere din ydeevne. Multitasking kan også sænke din IQ, og netop sidstnævnte er vigtig for at få succes på arbejdsmarkedet.

Ingen er gode til multitasking

Mange kvinder joker med at de er bedre til at multitaske end mænd. Men nu hvor vi har gennemgået ovennævnte, er det så egentligt noget at prale med? Desuden viser et studie, som blev offentliggjort i PLOS One at damerne ikke er bedre til at multitaske end det modsatte køn.

Det studie indikerer også at menneskets hjerne ikke har lyst til at udføre flere opgaver på en gang. Der er ingen undtagelser, selv hvis du føler at du kan slå to fluer med et smæk. Faktisk viser undersøgelserne at multitasking især kan være en dårlig ide, hvis der er tale om to opgaver, som minder meget om hinanden. Det kan gøre det endnu svære at multitaske.

Det skal også nævnes at multitasking har enorm indflydelse på hvor hurtigt og nøjagtigt mænd og kvinder gennemfører opgaver. Mange tror fejlagtigt at de kan arbejde hurtigere ved at klare flere opgaver på en gang. Vi anbefaler i stedet at du prøver at tage en ting ad gangen.

Prøv Pomodoro-metoden

Overvej gerne at bruge Pomodoro-metoden. Den fastlægger kort fortalt at du kan fokusere på en opgave ad gangen i 25-30 minutter og derefter tage en pause på fem minutter. Det hjælper mange med at være mere effektive både på og udenfor arbejdspladsen.