Sørg for den bedste folkepension med disse tre trin

De færreste stiller spørgsmålstegn ved, hvor vigtigt det er at være sikret en god pension. I pensionsalderen har man mulighed for at slappe af uden for meget ansvar og for mange forpligtelser, og man har mulighed for at gøre stort set lige det, som man har lyst til. For at det kan lade sig gøre, er det dog samtidigt vigtigt, at man har de nødvendige økonomiske midler til rådighed.

Typisk vil det være arbejdspladsen, som hjælper dig på vej til en god pensionsopsparing med en bestemt pensionsordning.

Vær sikker på en god pensionsordning

Er du ansat i en virksomhed, kan det være svært at få indsigt i, hvordan og hvorledes virksomheden er nået frem til den pågældende pensionsordning. Hvis man som virksomhed har brug for professionel rådgivning, kan man søge hjælp hos en pensionsrådgiver. Her vil virksomheden og rådgiveren i fælleskab forsøge at komme frem til den løsning, som vil give de ansatte den bedste pensionsalder.

Selvom virksomheden i forvejen har et pensionssamarbejde, betyder det ikke, at det er det bedste samarbejde for virksomhedens ansatte. I samarbejdet med pensionsrådgiveren vil man derfor gennemgå fire trin – nemlig vurdering, forslag til optimering, udbud og handlingsplan. Den proces vil gøre, at virksomheden med stor sandsynlighed står tilbage med den bedste løsning for sine ansatte.

Læg realistiske planer

Selvom man ikke endnu ikke har ramt pensionsalderen, kan man stadigvæk gøre sig nogle tanker om, hvordan man vil leve, og hvad man vil give sig til, når den tid kommer. Når man er færdig på arbejdsmarkedet, har man mulighed for at gøre nogle andre ting, end man har været vant til før, fordi man pludselig har en helt andet frihed. Dog skal økonomien også kunne række, og derfor nytter det heller ikke at lægge planer, som man ikke har råd til at betale for i sidste ende.

Det kan altså være en god idé at planlægge med udgangspunkt i de penge, som man ved, at man har til rådighed.

Tilpas din forsikring

Når pensionsalderen rammer, kan det være en god idé at genoverveje sin forsikring. Måske kan man både give afkald på nogle elementer af forsikringen samtidigt med, at man tilkøber noget andet. På den måde kan man tilpasse sin nye livsstil til sin forsikring, så man er godt dækket ind men stadigvæk ikke betaler for meget. Dog kan det sommetider være svært at gennemskue, hvad der er bedst at gøre, så man kan også søge professionel hjælp.