Flere måder til at blive en bedre leder på

At lære at være en god leder kan i høj grad påvirke succesmulighederne for dem du har ansvar for, virksomheden og dig selv.

For at være en effektiv leder skal du forstå dine egne motiveringer, styrker og svagheder.

Gode ledere forbinder sig til deres team ved at have en let og åben kommunikation, tilskynde udviklingen af medarbejderne samt og give og modtage feedback.

Effektivt lederskab

Enhver kan sidde på et hjørnekontor og uddelegere opgaver, men der skal mere til for at lederskabet bliver effektivt. Effektive ledere har stor indvirkning på ikke kun medarbejderne, de har ansvar for, men også virksomhed, de arbejder i eller måske sågar ejer, som helhed. Medarbejdere, der arbejder under store ledere, har en tendens til at være gladere, mere produktive og mere forbundet med deres organisation – og dette har en yderst positiv effekt på bundlinien.

Gode ledere gør medarbejderne bedre

Der findes mange gode ledere, men de virkelig gode ledere gør medarbejderne bedre. De får medarbejderne til at vokse, udvikle sig, selv at blive bedre ledere, være motiveret m.m.

Hvis du kigger dig omkring og ser, at dine medarbejdere er blevet ufokuserede eller stillestående i deres arbejde, kan det være tid til at revurdere og ændre dine strategier.

Følgende opførsel kan været et tegn på, at du muligvis har en dårlig ledelsesstrategi:

  • Ingen på dit hold har kritiseret en af ​​dine ideer i den sidste måned
  • Du bruger mere tid på at planlægge din egen karriereudvikling end for medarbejderne
  • Du har ikke haft mindst to-tre fuldstændigt ikke-arbejdsrelaterede samtaler med medarbejderne ugentligt
  • Forskellige medarbejdere vil give forskellige svar, hvis de bliver adspurgt om årets tre vigtigste prioriteter.

Nye ledere kan have det svært

Mange nye ledere kan have det svært i begyndelsen af lederkarrieren og faktisk så viser undersøgelser at mange mislykkes inden for deres første 18 måneder. Ledere kan undgå at blive en del af denne trælse statistik ved at indarbejde og bruge gode ledelsesstrategier, der motiverer deres medarbejdere til at nå deres mål samt ved at efteruddanne sig med nye lederuddannelser.

En af de vigtigste elementer i effektivt lederskab er at skabe en åben kommunikationslinie med dine medarbejdere. Din egen ærlighed og gennemsigtighed kan give fantastiske resultater og udvikling i gruppen som du har ansvar for. Prøv det hvis du tør! Jo, mere ligetil du er – jo, lettere er det for medarbejderne at spejle sig i dig og følge dit eksempel.

Gode ledere tilpasser sig

Gode ledere er i stand til at tilpasse deres interaktioner og kommunikationsstilarter, så de passer til hver situation og medarbejder, baseret på individuelle præferencer. Derfor bør du tage dig tid til at finde ud af, hvilken kommunikationstilstand og -metode der foretrækkes af hver medarbejder. Find ud af om medarbejderne, hver især, helst vil kommunikere via skrift (fysisk), e-mail, telefon eller ansigt til ansigt?

Gode ledere er også gode lyttere og de er oprigtigt interesserede i andre mennesker.

Det at kommunikere godt og være gennemsigtig kan skabe stor tillid blandt dine medarbejdere og det vil oftest forbedre moralen i gruppen og virksomheden. I al din kommunikation er vigtigt at være ægte frem for alt andet.